3D-Geprinte Verlichting

2020-04-17

Met behulp van een 3D-printer en diverse soorten filament heeft deBos Design meerdere prototypes van verlichtingsobjecten ontwikkeld, waarbij steeds een verrassingselement aanwezig is.

Zo is de Ghost Light niet zomaar een leuk nachtlampje voor in de kinderkamer. Het groeiende besef van energieverspilling zorgt ervoor dat een nachtlampje dat vele uren brandt terwijl het kind al slaapt, eigenlijk niet meer van deze tijd is. De combinatie met Glow In The Dark filament maakt deze lamp zo speciaal. Tijdens het voorlezen staat de lamp aan en werkt deze als elk ander lampje. Zodra het tijd is om te slapen, wordt de lamp uitgezet en geeft het spookje nog urenlang een zachte gloed af zonder dat hiervoor elektriciteit nodig is. Het kind heeft een nachtlampje om naar te kijken en er wordt geen energie meer verspild. Het licht van het Glow In The Dark spookje is zelfs genoeg om in een donkere kamer een boek te lezen!
Zelf een Ghost Light maken? Bekijk dan mijn stap-voor-stap instructies op instructables.com.

Naast speciale filamenten zijn er ook eindeloze mogelijkheden met de standaard materialen. Door te experimenteren met standaard wit PLA filament kunnen verrassende objecten gemaakt worden, waarbij verborgen patronen en tekst pas zichtbaar worden wanneer de lamp aangaat.

Een aantal van deze ontwerpen is gratis te downloaden als STL-bestand via Thingiverse.