Aanzoek, Bruiloft & Geboorte

2020-07-25

Tussen oktober 2017 en september 2023 heeft deBos Design de illustraties en het grafisch ontwerp verzorgd voor het huwelijksaanzoek, de uitnodiging voor de bruiloft én het geboortekaartje voor het eerste en tweede kindje van een jong stel uit Nijmegen. Wat begon met wat hulp bij een creatief huwelijksaanzoek werd uiteindelijk een lange-termijn samenwerking waarbij deBos Design voor diverse gebeurtenissen werd gevraagd het grafisch ontwerp te maken.

Aangezien zowel Marloes als hij grote liefhebbers zijn van het kaartspel Munchkin, had Wouter bedacht zijn vriendin ten huwelijk te vragen tijdens dit spel met behulp van een speciaal gemaakte speelkaart. Bij het zoeken op internet kwam hij mijn eigen custom speelkaarten tegen en vroeg hij mij om hulp. Met de unieke Trouwring-kaart heeft Wouter zijn geliefde ten huwelijk gevraagd en je kunt al raden wat het antwoord was.
Niet lang daarna werd ik door het verloofde koppel gevraagd om te helpen met het ontwerpen van de trouwkaarten. Ook hier was er weer een knipoog naar het populaire spel van Steve Jackson met een gepersonaliseerde speelkaart voor alle genodigden. Voor de uitnodigingen heb ik een logo voor het stel ontworpen dat hen beide representeert en daarnaast meerdere handgetekende symbolen voor het dagprogramma.
Zo’n anderhalf jaar na de bruiloft kreeg ik het volgende verzoek: een geboortekaartje voor het eerste kindje van het getrouwde stel. Dit keer geen referentie naar (kaart)spellen, maar een lieve zachtroze kaart met een clean design. En drie jaar later kwam de vraag voor een tweede geboortekaartje. In dezelfde stijl, maar met een persoonlijke illustratie.

Hieronder een selectie van de illustraties en het uiteindelijke drukwerk.

Thomas heeft ons al meerdere keren uitstekend geholpen voor het personaliseren van onder andere speelkaarten voor ons huwelijksaanzoek, de trouwkaart en ook de geboortekaart van onze dochter. De communicatie verloopt via e-mail uitstekend. Thomas denkt altijd goed mee over je wensen en komt ook zelf met aanvullende creatieve ideeën. Vervolgens maakt hij meerdere schetsen waar je uit kunt kiezen en wat nog naar wens kan worden aangepast. Het eindproduct kan vervolgens direct naar de drukker zonder dat je daar zelf nog iets aan hoeft te doen, wel zo handig! Al met al zijn wij zeer tevreden over de samenwerking en indien de gelegenheid zich voordoet zullen we de samenwerking zeker opnieuw aangaan.
– Wouter & Marloes –