Heat Transfer Vinyl

2022-05-07

Heat Transfer Vinyl, ook wel ‘flexfolie’ genoemd, is een dunne flexibele folie die door middel van hitte met een (speciaal) strijkijzer of hittepers op textiel aangebracht kan worden. Het ontwerp wordt in spiegelbeeld uitgesneden met bijvoorbeeld een snijplotter (zoals de Silhouette Cameo of de Cricut Maker) waarna de resterende folie van de plastic onderlaag wordt verwijderd. Vervolgens wordt het ontwerp met de folie naar beneden op het textiel geplaatst en geperst. Hierna kan de plastic laag eraf worden gehaald en is de folie gefixeerd.

Deze manier van het aanbrengen van afbeeldingen en versiering op textiel is erg duurzaam. De folies zijn flexibel en kunnen meebewegen met de stof, waardoor deze niet snel zullen slijten of loslaten. De kleding kan zonder problemen vaak gewassen worden, vaak ook op hogere temperaturen (afhankelijk van het type folie).

deBos Design gebruikt deze methode om unieke ontwerpen op shirts, broeken en andere kledingstukken te drukken. Zo worden saaie effen shirts weer bijzonder en krijgen versleten broeken weer een nieuw leven. Met speciale folies zoals glow-in-the-dark of glitter kunnen effecten worden bereikt die met DTG (Direct To Garment) printers niet mogelijk zijn.

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van de mogelijkheden van heat transfer vinyl. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe designs? Volg deBos Design dan op Instagram!

Een deel van de designs is ook online te koop via Spreadshirt. Spreadshirt bedrukt met DTG een divers en ruim aanbod aan shirts en truien.